94/12/24
5:23 ع
مجازات و رفع مجازات گوگل یک بحث بسیار مهم در سئو است که بسیاری از کارشناسان سئو در این موضوع تحقیق و جستجو می کنند ، باید بدانیم که مجازات گوگل یک موضوع داغ و پر حاشیه است و همه کارشناسان سئو در مورد آن نظرات متفاوتی را ارائه کرده اند، زیرا مجازات گوگل و همچنین روشهای رفع مجازات را هر کسی بسته به تجربه جود تفسیر می کند که این تجربیات بسیار متفاوت هستند.
گروه کارشناسان طراحی وب سایت مبنا با تحقیق در میان مقالات خارجی و همچنین توضیحاتی که در سایت خود گوگل در مورد مجازات بیان شده است این مقاله را برای شما جمع آوری کرده اند. ما برای درک بهتر از رفع مجازات ابتدا انواع و دلایل مجازات گوگل را برای شما توضیح می دهیم و در ادامه راهکارهای رفع این مجازات را برای شما بیان می کنیم.
برای رفع مجازات گوگل یا همان google penalize recovery ابتدا باید از خود بپرسیم دلیل مجازات ما چیست؟ چه کار اشتباهی انجام داده ایم که موجب این مجازات شده است؟ مهمترین موضوع جواب به این سوالات است چون با فهمیدن دلیل مجازات و رفع آن دلیل، مجازات نیز از وب سایت ما برداشته می شود.
باید این موضوع را هم بدانیم همان گونه که سئو یک امر ضروری برای وب سایت ها است انجام سئو اشتباه و غلت موجب مجازات گوگل و حتی حذف شدن از نتایج جستجو گوگل می شود. پس اگر سئو را خوب نمی شناسید ودر مورد راه کارهای آن تجربه کافی ندارید هیچ گاه دست به بهینه سازی وب سایت خود نزنید و در این امر از کارشناسان کمک بگیرید .
1. بک لینک
مهمترین دلیل و رایجترین دلیل مجازات گوگل استفاده نادرست از بک لینک ها است. همان گونه که استفاده درست از بک لینک در سئو کار بسیار اهمیت دارد اشتباه در بک لینک به سرعت ما را در مجازات گوگل قرار می دهد. یک کار اشتباه که اکثر کاربران برای بالا رفتن سئو سایت خود انجام می دهند خرید بک لینک است، باید این را بدانید گوگل کاملا واضح در بخش توضیحات بک لینک خود بیان کرده است : هر بک لینک یک رای برای شما محسوب می شود و برای بالا رفتن در موتور هاب جستجوگر سودمند است ولی در ادامه می نویسد خرید بک لینک برخلاف سیاست های این شرکت می باشد .
برخی از کاربران فکر می کنند با خرید بک لینک می توانند موتور جستجوگر را فریب دهند اما گوگل نظارت بسیار شدیدی را بر روی خرید و فروش بک لینک انجام می دهد و بعد از تشخیص سایت فروشنده بک لینک آن سایت را اسپم اعلام می کند ، بک لینک های ورودی از سایت های اسپم نه تنها تاثیر مثبت در سئو وب سایت ندارند بلکه تاثیر منفی هم دارند و در نتیجه وب سایت شما هم مشمول مجازات می شود. این موضوع در رابطه با وب سایت هایی که بک لینک رایگان ارائه می کنند نیز صدق می کند البته باید این موضوع را هم بدانید وب سایت های بک لینک رایگان لینک شما را در سایت های اسپم قرار می دهند.
2. محتوا
محتوا یکی از مهمترین بخش های سئو می باشد در اصطلاح می گویند محتوا پادشاه است . محتوا خوب تاثیر بسیار زیادی بر روی سئو دارد ولی در مقابل محتوا اشتباه می تواند رتبه شما را در گوگل پایین بیاورد. در ابتدا گوگل بر روی کلمات کلیدی بسیار تاکید می کرد ولی اکنون تنها متن محتوا برای گوگل اهمیت دارد. در بخش محتوا بیشترین موضوع جذب کاربران از طریق محتوا است، چند اشتباه رایج در ساخت محتوا وجود دارد که باید از آنها بپرهیزید تا محتوا قوی داشته باشید: در ابتدا برای تولید محتوا زمان بگذارید و سعی کنید محتوا خلاقانه تهیه فرمایید و از ساخت محتوا معمولی و مشابه وب سایت های دیگر بپرهیزید سعی کنید محتوا شما منحصر به فرد باشد و به شکلی جامع و کامل باشد که نیاز کاربر را کاملا از بین ببرد.
در ساخت محتوا در فکر فریب گوگل نباشید و متنی را تهیه نکنید که تنها کلمات مورد نیاز شما در آن باشد ، استفاده از کلماتی که برای کسب و کار شما مهم هستند در متن محتوا خوب است ولی نباید به شکلی باشد که کاربران را ازار دهد سعی کنید محتوا شما همیشه برای کاربران جذاب باشد.
3. تغییر الگوریتم ها
در برخی از مواقع مجازات شما به دلیل تغییر الگوریتم های گوگل می باشد و شما کار اشتباهی را انجام نداده اید. برای دوری از این مجازات سعی کنید خود را بروز کنید و همیشه در مورد الگوریتم های گوگل تحقیق کنید تا با تغییر آنها شما نیز وب سایت خود را با این تغییرات هماهنگ سازید. از الگورتم های مهم گوگل می توان به الگوریتم پاندا ، الگوریتم پنگوئن ، الگوریتم مرغ مگس خوار و کبوتر گوگل اشاره کرد، سعی کنید همیشه طریقه کار این الگوریتم ها را مورد بررسی قرار دهید و آنها را در وب سایت خود اعمال کنید.
4. کپی برداری
گوگل به کپی برداری از وب سایت ها بسیار اهمیت می دهد و مطالب کپی را به سرعت تشخیص داده و آنها را در لیست سیاه خود قرار می دهد. همچنین وب سایت هایی را که به صورت مکرر از مطالب کپی استفاده می کنند را در رتبه های پایین خود قرار می دهد و در ادامه صفحه های جدید آنها را دیگر ایندکس نمی کند و آنها را از نتایج جستجو خود حذف می کند.
کپی برداری به حدی برای گوگل اهمیت دارد گه کوکل از ابزار و ربات های قدرتمندی برای تشخیص متن های کپی استفاده می کند که حتی اگر شما تغییراتی هم در آن مطلب انجام داده باشید باز هم بخش های کپی را می تواند شناسایی کند. پس همیشه در ساخت و نوشتن متن های وب سایت خود سنجیده و با دقت زیاد عمل کنید و متن های بکر و دست نخرده را در وب سایت خود قرار دهید تا هم از مجازات گوگل مصون بمانید و هم کاربران شما از مطالعه متن های شما لذت ببرند.
5. به روز رسانی اتوماتیک
یک قابلیت که در وب سایت ها می توانید قرار دهید به روز رسانی اتوماتیک وب سایت است به این دستور Query می گویند. هر چند شما با دقت تنظیمات آپدیت اتوماتیک وب سایت خود را انجام دهید ولی باز هم به پای به روز رسانی شخصی خود شما نمی رسد.
در به روز رسانی دستی اگر مشکلی پیش بیاید شما می توانید با تغییر در آن از مجازات های گوگل فرار کنید ولی در به روز رسانی اتوماتیک محتوا شما به صورت اتوماتیک و بدون اصلاحات بر روی وب سایت شما قرار می گیرد. همچنین ربات پنگوئن گوگل می تواند به شما مشکوک شود و برای استفاده از ربات شما را مجازات کند ، پس سعی کنید تا جایی که می توانید خود محتوای وب سایت خود را مدیریت کنید.
6. تغییرات دامنه
تغییرات دامنه تاثیر منفی بر سئو می گذلرد و گوگل شما را مجازات می کند و جبران آن بسیار دشوار است و نیاز به تجربه زیاد در سئو دارد. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که تغییر دامنه چرا اینقدر موثر است؟ باید بدانید زمانی که شما بر روی دامنه جدید می روید امتیازاتی که گوگل بر روی دامنه قبلی به شما داده حذف می شود و همچنین لینک هایی را که به وب سایت خود داده اید به صورت کامل به دامنه جدید منتقل نمی شوند .
حال اگر مجبور به تغییر دامنه شدیم باید بدانیم چه کاری انجام دهیم که تاثیر مخرب آن را به حداکثر برسانیم ؟ برای این کار حتمآ از پنل گوگل وب مستر کمک بگیرید تا گوگل در جریان این تغییر دامنه قرار گیرد و آسیب کمتری به وب سایت شما وارد شود.
7. تغییر در ساختار اصلی
وب سایت ها دارای یک ساختار اصلی هستند که تا جایی که می توانید نباید این ساختار را تغییر دهید برای مثال می توان به عنوان و توضیحات اصلی سایت اشاره کرد . مخرب ترین تغییرات ساختار اصلی سایت تغییر دادن عنوان سایت و توضیحات سایت است زیرا گوگل شما را به عنوان یک سایت جدید می شناسد و به سرعت رتبه شما را در جستجو پایین می آورد و در نتیجه تمام تلاش شما برای بالا رفتن رتبه در گوگل را از بین می برد. تغییرات در متاتگ ها و تغییر قالب سایت هم تاثیر منفی بر روی سئو شما دارد و موجب می شود گوگل شما را جریمه کند. سعی کنید در ابتدا راه اندازی وب سلیت خود با دقت و حساب شده تنظیمات اصلی خود را انجام دهید تا دیگر نیاز به تغییر آن نداشته باشید.
8. کلمات کلیدی
اگر در تولید محتوا سایت خود بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده کنید گوگل این موضوع را تشخیص و شما را مجازات می کند. گوگل می تواند تشخیص بدهد که شما متنی نا مفهوم و تنها برای فریب گوگل نوشته اید یا متنی درست به همین منظور اگر گوگل تکرار بیش از حد کلمات کلیدی را ببیند آن را فریب و شما را جریمه می کند.
9. تاثیر سرور
اگر از سرور های نامناسب استفاده کنید که موجب قطعی مکرر وب سایت شما شود گوگل تشخیص می دهد که شما برای کاربران و کسب و کار خود اهمیتی قائل نیستید و زمانی که این اتفاق رخ دهد گوگل شما را مجازات می کند. همیشه سعی کنید از سرورهایی سرویس بگیرید که پشتیبانی خوب و سرعت و کیفیت مناسب داسته باشد.
10. صفحات 4.4
زمانی که شما صفحه ای را حذف می کنید (مانند مقاله، خبر و...) آدرس آن در جستجوگر باقی می ماند. اصطلاحآ محتوا صفحه حذف می شود ولی آدرس URL آن صفحه در گوگل باقی می ماند و گوگل صفحه شما را به صورت ERROR 404 نمایش می دهد وجود این صفحه ها در سئو تاثیر منفی دارد و همچنین وجود بیش از حد این صفحات موجب مجازات گوگل برای وب سایت شما می گردد. زمانی که گوگل چند صفحه ایندکس شده شما را 404 بشناسد دیگر صفحات دیگر شما را ایندکس نمی کند و این در واقع همان پنالتی شدن وب سایت شما است .
چک کردن پنالتی گوگل
برای اینکه بفهمیم وب سایت ما مورد مجازات گوگل قرار گرفته است یا نه راه های زیادی وجود دارد برای مثال یکی از این راه ها استفاده از وب سایت pixelgroove.com/serp/sandbox_checker که با ورود به این صفحه و قرار دادن ادرس وب سایت خود در کادر و زدن کلید چک اگر وب سایت شما پنالتی شده باشد پیغام is possibly penalized or sandboxed by google را بارنگ قرمز برای شما نمایش می دهد و اگر سایت شما پنالتی نشده باشد پیغام looks OK را با رنگ سبز به شما نمایش می دهد مانند عکس زیر.
لازم به ذکر است این تست ها نتیجه 100% ندارند و در اغلب مواقع اگر وب سایت شما پنالتی شده باشد گوگل از طریق ارسال ایمیل به شما اطلاع می دهد تا مشکلات وب سایت خود را درست کنید.
نتیجه :
از این مقاله می توان به این نتیجه رسید که برای خروج از پنالتی ابتدا باید فهمید عاملی که موجب مجازات از طرف گوگل شده است چیست و سپس آن عامل را درست یا حذف نماییم ولی باید در اینجا گفت این کار ساده نیست و خروج از پنالتی و بازگشت به جایگاه قبلی کاری سخت است ولی غیر ممکن نیست و با دقت و صبر می توان آن را انجام داد. مهمترین عامل پنالتی وب سایت ها لینک های مضر است از این رو در انتها عوامل مجازات گوگل که با لینک ها مرتبط هستند را به صورت فهرست وار برای شما قرار داده ایم که در ابتدا با انجام ندادن آنها از پنالتی شدن سایت جلوگیری کنید و اگر هم سایت شما پنالتی شده است با بررسی آنها زودتر به نتیجه برسید.
خرید و فروش لینک ، تبادل بیش از حد لینک ، لینک از سایت های اسپم ، لینک از آگهی های متنی ، لینک از وب سایت های بی کیفیت ، لینک از سایت های غیر مرتبط ، وجود بیش از حد لینک در فوتر و هدر ، دریافت لینک از شبکه های وبلاگی و ارسال بیش از حد نظرات اسپم.